+31(0)492-599030    

Productieproces

Vanwege de langere levensduur werkt SICURO zoveel mogelijk met Robina hardhout. Het spintvrij geschuurde Robiniahout dat bij ons bewerkt en verwerkt wordt heeft een duurzaamheidsklasse I. Dit betekent dat het hout ondanks weersinvloeden een levensduur heeft van ca. 20 tot 25 jaar, zelfs op de grens van het maaiveld. Het gebruik van duurzaam hardhout heeft onze voorkeur vanwege de hogere kwaliteit en dit zullen wij in de meeste gevallen dan ook adviseren.

SICURO voelt zich als bedrijf verantwoordelijk om op een duurzame manier met materialen en het milieu om te gaan. Daarom maken wij ten alle tijden gebruik van hout afkomstig van leveranciers die FSC of PEFC gecertificeerd zijn, waardoor zij aangeven te doen aan duurzame houtkap en 'good forest management'. Zelf zijn wij als leverancier voorzien van het door het SKH verstrekte KOMO Procescertificaat.

SICURO produceert alle toestellen zelf in eigen land wat de werkgelegenheid in Nederland weer ten goede komt. Daarbij werken wij ook zoveel mogelijk samen met Nederlandse en vaak zelfs locale ondernemers. Ook de inkoop doen wij zoveel mogelijk in eigen land en de eigen regio.

komo   tuv

Middelbaar en hoger onderwijs

Naast de keuze voor verantwoorde producten en productieprocessen hechten wij bij SICURO erg veel waarde aan samenwerkingen met het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Zo bieden wij stageplekken voor onder andere de houtverwerkende industrie en doen wij onderzoek met het hoger onderwijs zoals onder andere de Haagse Hogeschool en de Radboud Universiteit. Dit om studenten de mogelijkheid te bieden mee te lopen in de praktijk en om gezamenlijk tot innoverende inzichten te komen. Voor stagevacatures kijk op de pagina "Personeel" of stuur ons een open sollicitatie.