+31(0)492-599030    

Door natuurlijke speelplekken kan de natuur weer dichter bij een kind worden gebracht. Dit zie je terug in de uitstraling van de toestellen welke gebruikt worden, maar ook wordt er meer de nadruk gelegd op de speelaspecten welke je de natuur meer laten beleven. Al rennend, springend en balancerend beleven kinderen de natuur. Geef ze de mogelijkheid zich te verstoppen of prikkel de zintuigen door ze verschillende structuren te laten voelen. Een goede speelplek daagt kinderen uit al spelend te bewegen, te leren en fysieke, sociale en mentale vaardigheden te ontwikkelen.

Bij natuurlijke speelplekken maken wij vaak gebruik van onbehandeld robinia hardhout, wat geimporteerd wordt uit Hongarije. Dit hout wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier gekweekt, wat onder andere in houdt dat er voor elke gekapte boom één nieuwe wordt terug geplant. Al het hout wat wij gebruiken is voorzien van PEFC- of FSC-keurmerk en heeft ook onbehandeld een levensduur van ongeveer 15 a 20 jaar bij normaal gebruik.

Avonturenpad Dierenpark Overloon

 

Avonturenroute Aquazoo Leeuwarden

Ontwerp

Het ontwerp van een speelplek is erg belangrijk. Wij helpen u de ruimte zo effectief mogelijk in te delen, maar ook houden wij in de gaten dat uw speelplek aan alle huidige veiligheidseisen voldoet. Ook bij een kleine beurs denken wij met u mee om tot een zo optimaal mogelijke resultaat te komen. Iedere locatie is weer anders, daarom staat ons personeel altijd voor u klaar om samen met u de voor u ideale speelplek te ontwerpen.

 

         Bekijk hier het Avonturenroutes Inspiratieboekje!            Fotoboek sicuro voorkant boekje site 72p

 

Brochures

Download de brochures hieronder. Brochures met prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

Bij de toestellen staat aangegeven of deze geschikt zijn voor een natuurlijke speelplek of overige speelvormen.

pdf Download infoblad Natuurlijk Spelen
pdf Download catalogus Robinia Speeltoestellen